2 közepes , zsenge cukkini/reszelve mérve kb.40dkg/
1 csapott kk.só
2 közepes tojàs
2 jó púpos evőkanàl liszt
10 dkg trappista sajt
1 tk.hàzi vagy bolti fokhagymakrém
1 nagy csipet őrölt bors
3-4 evőkanàl olaj
A megtisztított cukkini rudakat a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Megszórjuk sóval és kb.15 percig félretesszük.
Ezutàn kicsavarjuk és fűszerezzük a borssal, fokhagymakrémmel.
Hozzàadjuk a tojàsokat, a lisztet és belereszeljük a sajtot. Alaposan összeforgatjuk.
Egy serpenyőben kb.3 evőkanàl olajat forrósítunk. Veszünk a kezünkbe egy nagyobb fasírtgolyónyi adagot és ellapogatjuk.
A forró olajba fektetjük és pár perc alatt, közepesnél kisebb làngon mindkét oldalàt megsütjük
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!