1kg Búza fehér kenyérliszt / Nagyi titka /
3 evőkanál só
6 evőkanál olívaolaj
5, 5 dl langyos víz és tej fele-fele
1 evőkanál kristálycukor
5 dkg élesztő
1 tojás
10 dkg olvasztott vaj
oregáno
A töltelékhez:
pizzakrém
Ketchup ,nálam házilag készült
sonka vagy más felvágott
40 dkg sajt reszelve
Elkészítés: Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, beleteszünk 1 kanál lisztet, a cukrot, és fél óra alatt langyos helyen futtatjuk.
A lisztet átszitáljuk, beletesszük az olajat ,sót a felfuttatott élesztőt tojást olvasztott vajat és a tejet . Megszórjuk oregánóval.Könnyű tésztát dagasztunk belőle, kétszeresére hagyjuk kelni.
Amikor megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a pizzakrémmel,ketchuppal ,megszórjuk a sonkával és reszelt sajttal. feltekerjük, és ujjnyi karikákat vágunk belőle.
A sajtos ugyanígy készül csak a nyújtott lapot megkenjük vajjal és erre szórjuk a reszelt sajtot majd feltekerjük és ujjnyi karikákat vágunk belőle
Olajjal kikent (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe tesszük, a csigák oldalát megkenjük egy kis olajjal, tetejére reszelt sajtot szórunk.
A tepsiben még állni hagyjuk 10 percig, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Alsó-felső sütéssel 200 fokon pirosra sütjük (kb. 20 perc).
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!