16 dkg vaj vagy margarin (én megolvasztottam a vajat gozfurdo felett)
40 dkg liszt
14 dkg reszelt sajt
1,5 dl tejfol
2 kis tojás (nekem kozepes nagyságú volt)
1 púpos tk sutopor
tej
só
A vajat vagy margarint elkeverem a tojásokkal, majd megpróbálom csomómentesre keverni a sajttal, a sutoporral, a tejfolllel, kevés sóval és a tobb részletben adagolt liszttel. Fokozatosan annyi tejet adok hozzá, hogy suru, leginkább a nokedlitésztára emlékezteto állagú masszát kapjak.
A gofrisutot bemelegítem, vékonyan megkenem olajjal (én kihagytam, nekem nem kellett megkennem, szépen kijott a formából), és megsutom a tésztát, a kész darabokat rácsra teszem hulni, hogy a távozó goztol ne legyenek szottyadtak. A gofrikat tejfollel és reszelt sajttal tálalom.
Kb. 10 db lesz belole.
TIPP: Ha csomómentesre nem sikerul keverni a habverovel, akkor vegyuk elo a robotgépet, és annak a habveroje elkeveri simára.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!