Sajtoshús
Sajtos hús
15 szelet karaj ( nem csontos )
25 dkg trappista sajt
25 dkg kemping sajt ( félkilós csomagolásba van ) ha nincs akkor csak Ementáli sajttal lehet helyettesíteni)
20 dkg teavaj
só ( Kevés mert a sajt is sós én egy mokkáskanál húspuhító sót is szoktam használni.)
1 mokkáskanál fűszerpaprika
Köretnek:
½ kg rizs
A karajt 1.5 cm –re kell szeletelni,meg mosni és kézzel lenyomkodni róla a vizet. Egy tepsibe sorba egymás mellé rakni óvatosan megszórni sóval.
Először a trappista sajtot reszelem rá, majd a Ementálit ( vagy kemping ki milyet kap a légyeg hogy mindig a keményebb sajt legyen alul.)
Ezt azzal a reszelővel kell rá reszelni amivel a reszelt tésztát kell csinálni.
A tetejére rászórni a fűszerpaprikát, és rávagdalni a vajat .Mehet a sütőbe nem kell letakarni és víz sem kell alá. hideg sütőbe kell tenni, közepes és 5 –ös fokozaton sütöm. A riszt sós vízbe kell kifőzni és ha a hús készen van tálra rakom, a rizst pedig bele forgatom abba a sajtos, vajas zaftba.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!