felvitel dátuma: 2012-04-26 08:42:21
mai nézettség: 1
nézettség: 1706
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkgfinomliszt
3 dkgélesztő
2,5 dl langyostej
1 teáskanálsó
1 kávéskanálcukor
5 dkgvaj
10 dkgreszeltsajt
2-3 evőkanállangyosvíz
A tetejére:
1 tojássárgája
ízlésszerint (fekete) szezámmag, köménymag, mák
Előkészületi idő: 15 perc
Sütési idő: 20 perc
Elkészítés:
A lisztetegytálbaszitáljuk, közepébemélyedéstkészítünk, beleöntjük a langyos, cukrostejet, teszünkhozzákicsit a lisztből, ésfelfuttatjuk. Majdhozzáadjuk a vajat, jólösszegyúrjuk. Félóránátmeleghelyenkelesztjük, ezutánhozzáadjuk a sót, a reszeltsajtot, és a langyosvizet. Átgyúrjuk, ismétpihentetjükfélóránát.
Ezután kb. 40 részreosztjuk: kétfelévettem a cipót, majdegy-egyrudatsodortam, ésazokategyenként 20-20 részrevágtam. Ezekből a darabokból kb. 20 cm-eshosszúrudakatsodrunk, a kétvégét ellentétes irányban betekerjük, tojássárgájával megkenjük, megszórjuk a tetszés-kívánság szerinti magjainkkal.
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.