Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sütemény recept ( sós ) recept » Sajtos keksz

felvitel dátuma: 2011-11-09 12:30:20       mai nézettség: 1       nézettség: 1311
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

15 dkg reszelt sajt (én eidami sajtot használtam)

15 dkg liszt

15 dkg hideg vaj

1 kk

csipetnyi orolt bors

3 ek hideg víz

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

A hozzávalókat nagyon gyorsan, hogy a vaj ne olvadjon meg, osszegyúrjuk.

Az így kapott tésztát 2 részre osztjuk, mindkét felébol 1-1 hosszú, kb. 4-5 cm átméroju hurkát formálunk. A hurkákat szorosan a sutopapírba vagy alufóliába tekerjuk, de lehet fóliazacskó is, aztán 15-20 percre mélyhutobe rakjuk.

Ezalattsutot elomelegítjuk 220 fokra.

Az egyik tésztahurkát elovesszuk a mélyhutobol, és kb. fél centi vastag szeleteket vágunk belole. A szeleteket egymástól minimum 3-4 centi távolságra sutopapírral bélelt tepsibe rakjuk, és a forró sutobe toljuk. A tészta másik felét akkor vesszuk elo, mikor az elso adag már megsult, és azt is osszevágjuk, tepsibe rakjuk.

A sutési ido mindossze 10-12 perc. VIGYÁZAT, ez a suti nagyon konnyen megég, és akkor a sajt keseru lesz!

 

TIPP: A tepsibe sorakoztatott kekszek tetejét megszórhatjuk sutés elott szezámmaggal, napraforgómaggal, koménymaggal.

 

(Eredeti recept: szamoca)

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.