15 dkg reszelt sajt (én eidami sajtot használtam)
15 dkg liszt
15 dkg hideg vaj
1 kk só
csipetnyi orolt bors
3 ek hideg víz
A hozzávalókat nagyon gyorsan, hogy a vaj ne olvadjon meg, osszegyúrjuk.
Az így kapott tésztát 2 részre osztjuk, mindkét felébol 1-1 hosszú, kb. 4-5 cm átméroju hurkát formálunk. A hurkákat jó szorosan a sutopapírba vagy alufóliába tekerjuk, de lehet fóliazacskó is, aztán 15-20 percre mélyhutobe rakjuk.
Ezalatt a sutot elomelegítjuk 220 fokra.
Az egyik tésztahurkát elovesszuk a mélyhutobol, és kb. fél centi vastag szeleteket vágunk belole. A szeleteket egymástól minimum 3-4 centi távolságra sutopapírral bélelt tepsibe rakjuk, és a forró sutobe toljuk. A tészta másik felét akkor vesszuk elo, mikor az elso adag már megsult, és azt is osszevágjuk, tepsibe rakjuk.
A sutési ido mindossze 10-12 perc. VIGYÁZAT, ez a suti nagyon konnyen megég, és akkor a sajt keseru lesz!
TIPP: A tepsibe sorakoztatott kekszek tetejét megszórhatjuk sutés elott szezámmaggal, napraforgómaggal, koménymaggal.
(Eredeti recept: szamoca)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!