2 csomag Tante Fanny élesztős leveles tészta 400 g
1 db egész tojás
5 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
köménymag és szezánmag ízlés szerint
Hűtőből kivett Tante Fanny tésztát 10 percig szobahőmérsékleten tartom. Kiterítem és 20 cm –es átmérőjű kört vágok belőle. Ebből 2 db-ot készítek.
Első kőralakú tésztát megkenem olvasztott vajjal, rászórom a reszelt sajtot, és ráhelyezem a másik köralakú tésztát.
Ismételten megkenem olvasztott vajjal, és megszórom reszelt sajttal.
Átlósan vágva egy éles késsel 8 cikket vágok.
A szélesebb oldaláról kezdve feltekerem és kifli formára hajlítom.
Ügyelni kell arra, hogy a középen a kifli sarka mindig alulra kerüljön.
Tepsibe helyezem a kifliket, és megkenem felvert tojással, majd megszórom szezám és kömény maggal.
A tepsiben még hagyom pihenni 10 percet.
Előmelegített légkeverős sütőben 190 C fokon 20 percig sütöm.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!