( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu)
A húst alaposan megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk (nekem 12 db lett), kiklopfoljuk.
Meghintjük sóval, borssal.
A szalonnát nagyon vékony csíkokra vágjuk (olyanra, mint a bolti bacon szalonna) és egy közepes méretű tepsi alját kibéleljük vele. Nem baj, ha nem fedi be teljesen.
Előkészítünk két mélyebb tányért. Az egyikbe a tojásokat kissé felverjük.
A másikba a lisztet szitáljuk.
A sajtot lereszeljük.
A sütőt előmelegítjük.
A húsokat egyenként megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban és a tepsibe rakjuk egymás mellé.
Megszórjuk sajttal, majd rárétegezzük a többi húst addig, amíg el nem fogynak a szeletek (Nekem 3 réteg hús lett.).
A végén az egészet befedjük a reszelt sajttal.
Alufóliával lefedve 200 fokon 25 percet sütjük hőlégkeveréssel, majd a fóliát levéve további 15 percet pirítjuk.
Nem kell külön olaj és víz a tepsibe.
Petrezselymes krumplival, esetleg krumplipürével tálaljuk.
Nagyon szépen szeletelhető.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!