Elkészítés:
Egy csomag bolti leveles tésztát téglalpalakúra vékonyra kinyújtjuk. 1 egész tojással az egészet lekenjük egy centi széles csíkokra vágjuk. Csíkonként szorosan egymást fedve a roló formára feltekerjük (a lekent fele van kifele). Forró sütőben sütjük (nagyjából 190-200°C légkeverés)
A tésztát forrón kell lehúzni a formáról.
Sajtkrém:
30 dkg reszelt sajtot 4 tojássárgájával 5 dkg liszttel 2 dl tejjel sűrűre főzök és kihűtöm. Ha teljesen kihűlt akkor 10 dkg margarinnal habosra keverem és ízlés szerint sóval ízesítem (kihagyható, mert némelyik sajt elég sós önmagában)
Nyomózsákba töltjük a sajtkrémet és megtöltjük a rolókat, úgy hogy mind a két végén legyen krém. A roló végeit reszelt sajtba mártom.