Féladagnyi tésztához:
25 dkg liszt
13 dkg vaj
1 dl natúr joghurt
10 dkg finomra reszelt, karakteres ízu sajt
só, bors
Tetejére:
1 tojássárgája
A lisztet késes betétu robotgéppel vagy hideg ujjakkal osszemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a sajtot, a joghurtot, sózzuk, borsozzuk.
Fél órára hutobe tesszuk pihenni.
4 részre vágjuk a tésztát, és sutopapíron egyenként 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Ha téglalap alakúra nyújtjuk, konnyu lesz vele dolgozni. Jon a vonalzó: ráfektetjuk a tésztára, és mellette éles késsel vékony csíkokra vágjuk a tésztát. Egyenletes, szép lesz.
Kicsit széthúzzuk a csíkokat, nehogy osszesuljenek. Tetejét lekenjuk tojássárgájával és elomelegített sutoben 180 fokon aranyszínure sutjuk 10-15 perc alatt. Figyeljunk rá, mert gyorsan sul!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!