felvitel dátuma: 2012-03-02 15:48:57
mai nézettség: 2
nézettség: 2698
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
Tésztához:
3,5 dl tej
1 dl víz
1 teáskanálsó
1 tkcukor
60 dkgliszt
3 kg élesztő
8 dkgvaj
4 ekolaj
Töltelék:
1 dbtejszínestömlőssajt.
20 dkggépsonka (vagykolbász)
3 ektejföl
1 kisfejhagyma
10 dkgreszeltsajt
Tetejére
1 tojás
szezánmag, lenmag
Előkészületi idő: 50 perc
Sütési idő: 35 perc
Elkészítés:
A vízzelhígított 1,5 dl langyos, cukrostejbenfelfuttatjukazélesztőt. A liszthezhozzáadjuk a kovászt, sót, langyostejetésösszedolgozzuk. Háromcipóbaosztjuk, negyedórátpihen.
A vajatazolajjalösszeolvasztjuk. A sonkátés a hagymátapródarabokravágjuk, összekeverjük a tömlőssajttalésannyitejföllel, hogy ne legyentúlhíg a krém. A reszeltsajtot is hozzáadjuk.
Lisztezettdeszkánkinyújtjukazegyiktésztát, ésmegkenjükazolaj-vajfelével. A másodiklapot is kinyújtjuk, ráhelyezzük a vajastésztalapra. Rákenjükazösszetölteléket. Elnyújtuk a hamadiklapot, és a töltelékretesszük, amitmegkenünk a maradékvaj-olaj keverékével.
Hajtogatás: A tészta felső-alsó szélét középre hajtjuk, ma összehajtjuk, mint egy könyvet. A szélek találkozásánál kissé összecsipkedjük.
Zsírozott, lisztezettközepestepsibehelyezzük, késselátlósanéskeresztben is bevágjuk. Egyóráigletakarvakelesztjük. Miutánmegkelt, lekenjükfelverttojássalésmegszórjukszezánmaggal. 180 fokonaranysárgárasütjük.
A hajtogatás sajnos nekem nem világos, pedig nagyon gusztusos, szívesen megsütném, de nem merek hozzáfogni!
Nagyon finomnak néz ki!
0/10 jaskoek@gmail.com 2013 november 03
finom lehet
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.