Főoldal » Sajtos, tejfölös ropogós sütemény
felvitel dátuma: 2024-03-24 11:48:34
mai nézettség: 1
nézettség: 22
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
az élesztős keverékhez: másfél cs. (azaz 10g) porélesztő, 1teáskanál cukor,300ml langyos tej.
Ezt összekeverjük és hagyjuk állni 10 percet.
Hozzávalók a tésztához: 800g finomliszt,1 csapott evőkanál só, 3 púpos evőkanál sertés zsír, 3 púpos evőkanál tejföl, 1db tojás,2 db ömlesztett natúr sajt, 1 csapott teáskanál őrölt fekete bors,élesztős keverék.
További hozzávalók: 1 felvert tojás,2 marék szezámmag, sütőpapírral bélelt tepsi.
Előkészületi idő: 60 perc
Sütési idő: 10 perc
Elkészítés:
a tálba a lisztet összekeverjük a sóval. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és egynemű tésztát gyúrunk belőle. A felületét megszórjuk liszttel,majd lefedve szobahőmérsékleten hagyjuk kelni egy óra hosszát. Ezután 1cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, megkenjük a felületét tojással és megszórjuk szezámmaggal. Apró csíkokra vágjuk és a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük,majd 180 fokon aranybarnára sütjük.
Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!