½ kg tészta ,bármilyen lehet de én nagy fodros kockából csináltam
1 nagy poharas tejföl,
2-3 gerezd fokhagyma
olaj
só
20 dkg trapista sajt
A leg egyszerűbb és leg nagyszerűbb étel a tészta kedvelőinek
Elkészítés:
Legelőször feltesszük a vízet forrni ,ebbe beleaprózzuk a fokhagymát ,teszünk bele sót és egy csepp olajat hogy ne ragadjon össze a tészta.
Közben ha forr a víz ,finom puhára főzzük ebben a fokhagymás vízben a tésztánkat.
Ezek után, mikor megfőtt a tésztánk, leszűrjük és kiszedjük egy tálba.
Majd kibontjuk a tejfölt, összekeverjük az egészet, és teszünk bele ízlés szerint sót ha kívánja. Ezután ráreszeljük a sajtot és ha elég meleg a tésztánk még rá is olvad egy picit a sajt. Nagyon finom laktató étel ,egy leves mellé de önmagában is .
Nem egy látványos étel de annál finomabb.
Jó étvágyat .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!