Anna! Ez valóban ízletes és nem száraz husi lehet, ki fogom próbálni!
1 kg csirkemell-filé
pici olaj a jénai kikenéséhez, só
25 dkg kemény sajt
2,5 dl tejszín
a panírozáshoz liszt, tojás, prézli
Mivel a csirkemell, ha kirántjuk, pár órán belül kemény lesz, inkább ezt a receptet választottam, még másnap is finom puha és szaftos a husi.
Szokásos módon sózzuk és panírozzuk a vékony szeletekre vágott csirkemellet, vagy csak prézlibe nyomkodjuk, majd a kiolajozott jénai tálba rakunk egy sor panírozott húst, ráreszelunk egy réteg sajtot, és így rétegezzük, amíg van husink.
Tetejére reszelt sajtot teszünk, ráöntjük a tejszínt, fedő alatt kb. 35-40 percig sütjük, majd tető nélkül pár percig pirítjuk. Egy hurkapálcikával ellenőrizhetjük, puha-e.
Kiadós, egyszerű, ízletes ebéd.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!