1 cs. Tante Fanny Friss vajas-leveles tészta 270 g
20 dkg edami sajt ( vagy trapista sajt )
20 dkg füstölt főtt császárszalonna
1 csomag metélőhagyma ( vagy szárított is jó )
só, bors, tojás liszt ízlés szerint
Konyhai mértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edények űrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
A Tante Fanny friss leveles tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük.
A töltelékhez a sajtot lereszeljük, és egyenletesen a tésztára szórjuk.
Vékony csikokra vágjuk a császárszalonnát, és a sajtra terítjük.
Rászórjuk a felaprított metélőhagymát, megszórjuk őrölt borssal és sóval, és a réteshez hasonlóan szorosan feltekerjük, majd enyhén lisztes késsel kb. 2 cm vastag szeleteket vágunk belőle.
Az így kapott tekercseket a sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, tetejét felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben 200 C fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!