Hozzávalók:
20-25 dkg száraztészta /metélt, spagetti, vagy ami van/
2 dl tejföl
5 dkg füstölt szalonna
10 dkg sajt /trappista, ementáli, vagy ami van/
1-2 kanál olaj
só
Elkészítés:
A szalonnát apró kockára vágom és kisütöm. A sajtot lereszelem. A tésztát sós vízben megfőzőm.
A szalonnáról egy lábosba leszűröm a zsírt, hozzáadom az olajat és kb 1 dl tejföllel elkeverem és felforrósítom. Ebbe szedem a megfőtt tésztát, majd néhányszor megkeverve felforrósítom. Tányérra szedem, ráteszem a maradék tejfölt, rászórom a sajtot és a kisült szalonnakockákat, majd néhány másodpercig a mikróban is átmelegítem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!