12 db muffinhoz:
10 dk búzacsírás liszt
10 dk kukoricaliszt
2 db tojás
1 dl étolaj
2 dl tejföl
10 dk bacon
2-3 db újhagyma
1 tubusos mackósajt
5 dk füstölt sajt
2 tk sütőpor
1 mk szódabikarbóna
só
őrölt bors
A bacont felkockázni, majd egy serpenyőbe tenni és szép pirosra sütni. Ezután kiszedni a zsírból és kihűteni.
A hagymát vékonyan felkarikázni, majd a fennmaradt zsíron kicsit megfonnyasztani, végül kiszedni és szintén kihűteni.
Egy tálba beletenni a kétféle lisztet, majd beleszitálni a sütőport és a szódabikarbónát. Egy kis sót, és frissen őrölt borsot keverni hozzá. (a sóval óvatosan bánni mert a bacon is sós)
Egy másik tálba beletenni a tejfölt, a tojást, az olajat és jól kikeverni.
Ezután a lisztes keverékhez önteni a tejfölös keveréket, majd fakanállal jól összekeverni. Végül beletenni a kihűlt bacont és a hagymát, majd így is összekeverni.
A muffin formába egy kiskanál masszát tenni, majd közepébe mélyedést nyomni és beletenni egy tk tubusos krémsajtot. Ezután a tetejére rákanalazni a maradék tésztát, majd megszórni füstölt reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe, közepes lángon 25-30 perc alatt szép pirosra sütni. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve kicsit várni, majd a formából rácsra szedni és kihűteni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!