A tésztához:
500 g liszt
250 g vaj
1 tk só
2 tojás
1 ek tejfol
késhegynyi sutopor
A toltelékhez:
150 g trappista sajt
fustolt kolbász (lehet nem fustolt kolbász is)
Tetejére:
1 tojás
durvára orolt komény
A tészta hozzávalóit osszegyúrjuk és lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk.
Nagyobb méretu pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk. Minden korong kozepébe kevés reszelt sajtot és egy darabka kolbászt teszunk. Félbehajtjuk és a széleket jól osszenyomkodjuk.
Sutopapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, tetejuket megkenjuk tojással és megszórjuk koménnyel.
220 fokra elomelegített sutoben 20-25 perc alatt megsutjuk. (Figyeljunk oda, mert lehet, hogy kevesebb ido is elég neki!)
(Eredeti recept: citromhab)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!