Guszta!!:))
Tészta:
30 dkg margarin
45 dkg finomliszt
170 gr 20 %-s tejföl
1 tk só
Töltelék:
15 dkg trapista sajt
5 dkg parmezán sajt
180 gr 20 %-s tejföl
2 db tojás sárgája
1 tk só
Konyhai mértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg 1 púpozott evőkanál: 2 dkg 1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg 1 púpozott evőkanál: 2 dkg 1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg 1 púpozott evőkanál: 2 dkg 1 kávéskanál: 7 g 1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg 1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edények űrtartalma:
1 bögre: 2 dl 1 vizespohár: 2-2,5 dl 1 borospohár: 1-1,5 dl 1 mélytányér: 2,5 dl
A margarint a liszttel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, tejfölt és a tésztát összegyúrjuk, majd betesszük a hűtőbe.
Közben összeállítjuk a tölteléket.
A sajtokat, tejfölt, tojás sárgáját, és a sót összekeverjük, majd gőz fölött sűrű krémmé főzzük, és kihűtjük.
A tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk, pogcsaszaggatóval kiszaggatjuk és megtöltjük a sajtkrémmel.
Félbe hajtjuk, szélet jól összenyomkodjuk, és tojás sárgájával megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk
Előmelegített sütőben 200 c fokon kb. 25-30 percig sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!