Tészta:
45 dkg finomliszt
2 tojás sárgája
5 dkg margarin/ vaj
2 tk. só
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
Tejfölös krém:
250 ml tejföl
5 dkg margarin/ vaj
1 nagy csipet só
Tetejére:
10 dkg reszelt sajt
Az élesztőt langyos tejben, egy teáskanál cukorral felfuttatom.
A lisztet elkeverem a sóval, maradék cukorral. Hozzáadom a megolvasztott margarint, tojások sárgáját, felfuttatott élesztőt.
Tésztát gyúrok, dagasztok, majd fél órán át kelesztem. Közben a tejfölt, megolvasztott margarint, sót jól elkeverem és egy 20x30cm- es tepsibe öntöm.
A megkelt tésztát 6 cipóra osztom egyenként kb. 50cm hosszúra sodrom a cipókat.
Középen összehajtom, majd 3x megcsavarom és így jön létre a kötélre emlékeztető sodrott forma.
Egymás mellé helyezem a köteleket a tejfölbe és 15 percig még kelesztem.
Rászórom a sajtot és 180C - ra előmelegített sütőben, légkeveréssel kb. 30 perc alatt aranybarnára sütöm. Egy gyorsan elkészíthető, finom, foszlós, kelt tészta.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!