Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sajtszószos kelbimbó

felvitel dátuma: 2021-08-10 10:06:51       mai nézettség: 1       nézettség: 252
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

Fél kiló kelbimbó (én gyorsfagyasztottat használtam)

2 evőkanál oliva olaj

1 csapott evőkanál liszt

2 gerezd zúzott fokhagyma

fél liter tej

30 dkg reszelt sajt (én trappistát használtam, de lehet bele felesben füstölt sajtot is tenni)

őrölt szerecsendió

bors

A sütőedény kikenéséhez margarin

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A kelbimbókat forrásban lévő, sós vízben 8 percig főzzük, majd mindjárt leszűrjük és a kikent sütőedénybe tesszük. Akkor edényt válasszunk, hogy nagyjából mindenhová jusson a kelbimbókból.

Elkészítjük a sajtszószt: Egy lábasban megmelegítjük az olajat, rátesszük a lisztet, habzásig hevítjük, közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, hogy az is kicsit piruljon, de ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Felöntjük a hideg tejjel, felfőzzük, fűszerezzük, legvégén hozzáadjuk a reszelt sajtot. Addig kevergetjük, míg a sajt el nem olvad. Ezt követően egyenletesen ráöntjük a kelbimbókra.

Beletesszük a sütőbe, 180 fokon addig sütjük, míg a teteje szép piros nem lesz .

Kiváló köret lesz belőle. Én citromos kölest (Életfa Élelem temékét) és grillserpenyőben sült halat tálaltam mellé.

Szakács: Zsókuc


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.