fél kg trapista sajt,40dkg bécsi sonka,3 tojás,15dkg liszt,20dkg zsemlemorzsa,3dl olaj a sütéshez.
Tzaciki mártás:1db kigyóuborka,2gerezd fokhagyma,só,örölt bors,3 evkanál tejföl.
A sonkát félújjnyi vastagon felszelem,félbevágom és a kettő közé egy szintén félújjnyi szelet sajtot teszek,hústűvel összetűzöm és bepanirozom,lisztbe,tojásba,morzsába,és újra tojásba és morzsába mártom-ez a dupla panír,igy nem folyik ki a sajt.Nem túl forró olajban megkezdem a sütését.Papírtörlöre szedem,hogy az olajat felszívja.Köretként lehet rizzsel vagy burgonyával tálalni.
Tzaciki mártás:Az uborkát megmosom és héjával együtt lereszelem,sózom és várok egy kicsit mig levet ereszt,azt leszűröm és borssal,fokhagymapéppel és tejföllel ízesítem.Összekeverem és tálalásig a hűtőbe teszem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!