Nagyon-nagyon guszta! Erre jókat lehet inni szilveszterkor a lerészegedés veszélye nélkül.)))!
50 dkg finom liszt
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 kk. kristálycukor
1,5 kk.só
2 ek.étolaj vagy libazsír
A töltelékhez:
30 dkg trappista sajt
2 szál parasztkolbász
A kenéshez:
1 db tojás
A tetejére:
1 ek.szezámmag
1 ek.lenmag
Előkészítés: A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk és egy órát langyos helyen kelesztjük.
Elkészítés: A tésztát két egyenlő részre osztjuk és kerekre nyújtjuk. Nyolc egyenlő cikkre vágjuk. A vastagabbik felére teszünk egy-egy darab sajtot és kolbászt, majd felcsavarjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kifliket és 25-30 percig pihentetjük.
A kifliket megkenjük felvert egész tojással és megszórjuk a len- és szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!