Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Nehéz » Sakktorta

felvitel dátuma: 2011-02-26 13:57:46       mai nézettség: 1       nézettség: 1976
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

Tészta: 14 tojás, 14 ek. kristálycukor,13 ek. liszt, 1 cs sütőpor, 1-1 ek. víz és keserű kakaópor

Krém: 1 cs. csokoládé ízű pudingpor (főzni való), 4 dl tej, 4 ek. kristálycukor, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, 1 ek. rum, 1 cs. vaníliás cukor

Mázhoz: 20 dkg étcsokoládé, 15 dkg porcukor, 6 dkg margarin, 6 ek. víz (én csak csokoládét szoktam olvasztani és kész)

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 3 perc

Elkészítés:

Tészta:

A 7 tojást, 7-7 ek. cukrot és lisztet, meg fél csomag sütőport kimérünk. A tojások sárgáját 6 ek. cukorral fehéredésig verjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé 1 ek. cukrot is beledolgozunk. Egyharmadát a cukros tojássárgájához tesszük. A lisztet fél csomag sütőporral összekeverjük, egyhamadát  az előzőekre szitáljuk, óvatosan összekeverjük. A többi tojáshabot meg a lisztet két részltetben hozzákeverjük. Margarinnal kikent, belisztezett nagy tepsiben egyenletesen elkenjük. Előmelegített sütőben közepes lánggal megsütjük.     A maradék hozzávalókból ugyanígy egy kakaós piskótalapot sütünk (a vizet a cukros tojáshoz, a kakaót a liszthez kell keverni).

Krém:

A pudingport a tejjel és a cukorral kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük, és megvárjuk míg teljesen kihűl. A puha margarint először magában, majd a porcukorral habosra keverjük. A pudingot krémesre keverjük, a cukros margarint kanalanként hozzákeverjük. A diót hozzáadjuk, a rumban föloldott vaníliás cukorral ízesítjük.

Összeállítás:

A kétféle piskótát hosszában olyan széles csíkokra vágjuk, mint amilyen vastag a tészta, így lesz minden olala egyenlő.

Egy 24 cm-es tortaforma alját és oldalát folpackkal burkoljuk. Az alján, az oldalához egy csík kakaós piskótát simítunk, a krémmel körbekenjük. A másik piskótából egy csíkot hozzásimítunk, krémmel megkenjük. Ezt addig folytatjuk míg a forma alja megtelik. A tetejét vékonyan megkenjük. A "második rétegen" a totaforma aljához először sima piskótacsíkot simítunk, majd ha megkentük krémmel, egy kakaósat simítunk hozzá. Felváltva ugyanígy töltjük. A tetejét megkenjük krémmel, és még egy réteget rakunk rá, amit kakaós piskótával kezdünk (nekem csak két réteg jött ki belőle). A maradék krémmel megkenjük, és 3 órán át dermesztjük.  A mázhoz valókat kevergetve simára főzzük, fölolvasztjuk. A tortát tálra borítjuk, a fóliát leszedjük róla, és bevonjuk mázzal a tortát (az oldalát is). Hűtőszekrényben dermesztjük. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Jó étvágyat!

Szakács: Zsuzsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 admin 2011 február 26

Ügyes, nagyon ügyes gratulálok

0/10 2011 március 03

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.