Fantasztikus!Gratulálok ,nagyon ötletes
14 tojás, 14 evőkanál cukor, 13 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 1-1 evőkanál víz, és kakaópor. A tepsi kikenéséhez, zsiradék és liszt.
A krémhez: 1 csomag csokoládé puding, 4 dl tej, 4 evőkanál cukor, 25-25 dkg margarin és porcukor, 10 dkg darált dió, 1 evőkanál rum, 1 csomag vaniliáscukor.
A mázhoz: 10 dkg étcsokoládé 2 dkg vaj, 10 dkg fehér marcipán
A tészta hozzávalóiból sütünk 1 fehér, és 1 csokis piskótát. Ha kihűlt olyan széles csíkokra vágjuk,amilyen magas a tészta. Közben elkészítjük a krémet. A pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és kihűlt krémmel összedolgozzuk, majd a diót is hozzáadjuk. Egy 24 cm-es tortaformát elkezdünk a tésztával kibélelni. Egy sor csokis piskóta, ezt megkenjük a krémme, egy sor fehér piskóta, krém, csokis, ezt addig folytatjuk, amíg a forma megtelik. A tetejét megkenjük a krémmel, és most a fehér piskótával kezdünk, majd a harmadik sort megint a csokissal. A maradék krémmel megkenjük a torta tetejét és legalább 3 órán keresztül hűtőben dermesztjük. Kivesszük a formából, leöntjük csokimázzal, és 3x3 cm-es marcipánlapokkal díszítjük. Így kívül és belül is sakk lesz. Marcipánból készült sakkfigurákat tszünk a tetejére.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!