kb. 1kg-os vörös káposzta
4 gerezd fokmagyma
1 közepes nagyságú hagyma
4 evőkanál olíva olaj
3 evőkanál szójaszósz-sós
2 kiskanál tengeri só
200 ml tejföl
A vörös káposztát vékony csíkokra vágom, vagy legyalulom.
A megtisztított hagymát vékony karikákra vágom, a megtisztított fokhagyma gerezdeket szétzúzom.
Az egészet összekeverem, ízlés szerint megsózom. Meglocsolom az olíva olajjal és a szójaszósszal, újra összekeverem.
Majd a végén a tejfölt alaposan belekeverem. Megkóstolom, és ha kell egy kis sót, vagy szójaszószt még teszek bele.
Egy kicsit állni hagyom, hogy az ízek összeérjenek. Télen, vagy bármikor friss kenyérrel, vagy kiflivel egy finom vacsora.
Nyáron a kinti grillezett húsokhoz is szoktam készíteni. Egy nem túl nehéz vörösbor íllik utána.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!