1 fej fejessaláta
1,5 l, vagy 1,8 l víz ( attól függ, milyen sűrű levest akarok)
1 dc tejszín
1 tojássárgája
2 evőkanál rétesliszt
25 gr vaj
só ízlés szerint
Nagyon szeretem a fejessaláta ízét főzve is, de a főtt salátalevelek állagát nem. Épp ezért ezt a módszert alkalmazom amióta először főztem ezt a levest, mint ifjú feleség.
A megtisztított fejessalátát a vízben, amit egy kissé megsóztam, megfőzöm, 10 percig hűlni hagyom, majd leturmixolom. A tejszínt a tojássárgájával, a liszttel szintén összeturmixolom, és állandó kevergetés közben a salátához keverem. Visszahelyezem a tűzhelyre, hozzákeverem a vajat, ízlés szerint megsózom, és állandó keverés közben felforralom. A leves ezzel kész is van.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!