Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Savanyúság / lekvár / befőtt étel receptek » Sárgabarack dzsem *Levendulával

felvitel dátuma: 2016-01-06 22:34:05       mai nézettség: 2       nézettség: 566
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:
•1 kg sárgabarack megtisztítva
•25 dkg cukor
•1 tk. szárított levendulavirág
•mokkáskanál citromsav
•3:1 zselésítő
Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:
A barackot megmosom, majd forró vízbe dobom. Egy-két perces fürdő után hideg vízbe szedem. Így a gyümölcs húsa szinte kicsúszik a héjából. A kimagozott, megtisztított gyümölcsöt lemérem, majd hozzáadom a cukrot, a zselésítőt (én Dr.Oetker-t használok), a citromsavat és a levendulát. Alaposan elkeverem, majd állni hagyom míg a cukor elolvad.
 
Ezalatt megmosom és sterilizálom az üvegeket.
 
A lekvárt vagy a dzsemet mindig merőkanalanként főzöm ki. Kiveszek egy adagot, felforralom, kevergetve rotyogtatom egy-két percig, majd üvegbe szedem. Következő adag ugyanígy. Amint megtelik egy üveg lekötöm, csavaros tetővel lezárom, majd pár percre fejre állítom.
Szakács: Krisztina


Film link: Forrás:Limara

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.