Én ugyanigy teszem el csak kevés dzsemfixet teszek bele tökéletes az eredmény nagyon finom a héját soha nem húzom le szét fől és darabosan szeretjük
Hozzávalók:
A barackokat megmosom jó alaposan, majd kimagozom, kivágom a hibás részeket és egyből beleteszem őket egy nagy fazékba. Nem darálom le a barackokat, nem turmixolom, mert a főzés végére úgyis szétfőnek. Nem lesz teljesen sima, kis darabkák lesznek benne.A Héját sem szoktam lehúzni .
Szórok rá kristálycukrot, majd rétegezek rá újabb adag barackot egészen addig, míg el nem fogynak a hozzávalók. Fontos hogy a tetejére kristálycukor kerüljön.Majd letakarva állni hagyom egy napig.Másnap felteszem főni és addig főzöm, amíg el nem éri a nekem tetsző sűrűséget .Ez körülbelül 35-40 perc .
Amint elkezd sűrűsödni, akkor már folyamatosan kell keverni, hogy le ne égjen.
Szokásomhoz híven a kimosott üvegeket még forró ecetes vízben csírátlanítom ,ez megakadályozza hogy megromoljon a benne lévő tartalom.
A megtisztított befőttesüvegekbe adagolom ki a lekvárt ezután csavarom rá a tetőt. Az üvegeket száraz dunsztba teszem vagyis beleteszem meleg pokrócba, és hagyom hogy így hűljenek ki. Ezután kerülhet a végleges helyére a kamrába a finom lekvár.
Aki nem meri így eltenni tartósító nélkül az tehet celofánt a kupak alá és a kupak és a celofán közé késhegynyi nátrium-benzoátot .Kizárólag oda és nem a lekvárba .
Nekem így évekig is elállnak a lekvárjaim .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!