Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Savanyúság / lekvár / befőtt étel receptek » Sárgabaracklekvár

felvitel dátuma: 2013-07-20 22:57:23       mai nézettség: 1       nézettség: 3642
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgabarack
  • 30-40dkg cukor a barack  megtisztított kilójaként      
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A barackokat megmosom alaposan,  majd kimagozom, kivágom a hibás részeket és egyből beleteszem őket egy nagy fazékba. Nem darálom le a barackokat, nem turmixolom, mert a főzés végére úgyis szétfőnek. Nem lesz teljesen sima, kis darabkák lesznek benne.A Héját sem szoktam lehúzni .
 Szórok  rá kristálycukrot, majd rétegezek  rá újabb adag barackot egészen addig, míg el nem fogynak a hozzávalók. Fontos  hogy a tetejére kristálycukor kerüljön.Majd letakarva állni hagyom egy napig.Másnap felteszem főni és addig főzöm, amíg el nem éri a nekem tetsző sűrűséget .Ez körülbelül  35-40 perc .
Amint elkezd sűrűsödni, akkor már folyamatosan kell keverni, hogy le ne égjen.
Szokásomhoz híven a kimosott üvegeket még forró ecetes vízben  csírátlanítom  ,ez megakadályozza  hogy megromoljon  a benne lévő tartalom.
 

 A megtisztított befőttesüvegekbe adagolom ki a lekvárt  ezután csavarom rá  a tetőt. Az üvegeket száraz dunsztba teszem  vagyis beleteszem meleg  pokrócba, és hagyom  hogy így hűljenek ki. Ezután kerülhet a végleges helyére a kamrába  a finom lekvár.

Aki nem meri így eltenni tartósító nélkül az tehet  celofánt a kupak alá  és a kupak és a celofán közé késhegynyi nátrium-benzoátot .Kizárólag oda és nem a lekvárba .

Nekem így évekig is elállnak a lekvárjaim  .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Gallóné 2014 július 10

Én ugyanigy teszem el csak kevés dzsemfixet teszek bele tökéletes az eredmény nagyon finom a héját soha nem húzom le szét fől és darabosan szeretjük

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2014 július 11

Így van nem is kell a héját lehúzni ,abban van a vitamin

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.