· 50 dkg krumpli
· 30 dkg csirkemell
· 1 közepes fej vöröshagyma
· 3 gerezd fokhagyma
· 5 db félbevágott sárgabarack
· 2 evőkanál olaj
· 1 dl víz
· késhegynyi fehérbors
· 1 ev k só
A krumplit nyersen meghámozom, megmosom, karikára vágom. A csirkemellet megtísztitom csíkokra vágom . Egy nagyobb tálban finoman megszórom sóval, kis fehérborssal, összeforgatom. A vöröshagymát színtén karikára vágom , bele a finomra vágott fokhagymát, összekeverem, és 10 percig állni hagyom. Ezután a krumplival,hússal összekeverem és a tepsibe helyezem,alá az olaj és a vízzel .Tetejére rakom a sárgabarackot félbe vágva ,mert ez isteni ízt ad az egésznek . Forró sütőben fél óra alatt megsütöm. Sütés közben néhányszor egy lapáttal megforgatom, így előbb párolódik a gőzben, aztán egyenletesen pirul minden oldalon.
Jó étvágyat hozzá
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!