egyik kedvencem sertéspőrkőltel és savanyu káposztával
Hozzávalók:
50dkg feles sárgaborsó,
1 gerezd fokhagyma,
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint só, 1 tk kb
2-3 szem babérlevél
1 kanál liszt,
2 kanál olaj,
1 kk pirospaprika.
Elkészítés:
A borsót megmossuk, kétszer annyi vízben feltesszük főzni, belerakjuk a sót, fokhagymát. az apróra vágott vöröshagymát és a babér levelet
Kb egy óra alatt puhára főzzük. Figyeljük mert hamar odakap .
Majd zsemleszínű rántást készítünk, egy kávéskanálnyi pirospaprikát is teszünk bele, vízzel felengedjük s berántjuk a sárgaborsót.
Tálalhatjuk sültekkel pörkölttel .én az utóbbival tálaltam .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!