Elkészítés:
A borsót beáztatjuk legalább egy fél órára, leszűrjük és egy fazékba tesszük. A vöröshagymát megpucoljuk,megtisztítjuk és egyben a fazékba tesszük a borsóhoz. A fokhagymákat szintén megpucoljuk és megtisztítjuk,majd a fazékba tesszük. A répákat megpucoljuk, megtisztítjuk,majd felkarikázzuk és a fazékba tesszük a többi hozzávaló melé. Beletesszük a csokor friss petrezselyem levelet, majd a fűszereket és felöntjük vízzel kb. 2-2,5 literrel majd lefedve , kisebb lángon puhára főzzük. A virslit megpucoljuk, felkarikázzuk majd a levesbe tesszük. Elkészítjük a habarást. A tejfölt egy pitlibe tesszük, hozzáadjuk a tejet és csomómentesre keverjük. Apránként hozzákeverünk egy merőkanálnyi levesnek a levét . Ezt beleöntjük a levesbe, folyamatos keverés mellett. Hagyjuk felforrni és le is vehetjük a tűzhelyről. Kóstoljuk meg és ízesítjük még sóval ha valakinek sótlan. Én egy mokkáskanál ecetet tettem még bele, de ez ízlés kérdése. Jó étvágyat kívánok hozzá!