A sárgadinnyét pürésítjük botmixerrel vagy villával. A cukrot és a citrom kifacsart levét hozzáadjuk, összekevjük, majd hűtőben 1 órát pihentetjük. Azért hűtőben, mert iszonyú meleg van a konyhában:) és a kint is. Az 1 óra letelte után, a tojásfehérjét 1 ek. cukorral habbá verjük. A habtejszínt szintén habbá verjük egy kis cukorral, kivéve, ha cukrozott a tejszín. A kétféle habot belekeverjük óvatosan a sárgadinnyepépbe.
Majd egy jól elmosott régi fagyisdobozba vagy egy műanyag, fagyasztható tárolóba öntjük, és lefagyasztjuk. Minimum 3-4 órát hagyjuk a fagyasztóben, de legjobb, ha egész éjszakára ott hagyjuk. Ha van időnk 1/2 óránként keverjük át.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!