A sárgadinnyét kétfelé vágjuk az Új Generációs Filéző Késsel, és kimagozzuk. Húsát egy kanál segítségével gombóc alakban kivájjuk, vagy egyszerűen felkockázzuk.
A dinnye golyókat az üvegekben elrendezzük, majd megszórjuk gyömbérporral és tartósítószerrel.
Az Agávé szirupot a ginben elkeverjük, míg teljesen feloldódik, majd a levet az üvegekben elosztjuk.
Az üvegeket jól lezárjuk, kicsit összerázzuk, 5 percre fejre állítjuk, majd ismét kicsit összerázzuk, és egy kb. 2 cm magasan forró vízzel teli tepsibe tesszük.
A tepsit az előmelegített sütő alsó rácsára toljuk, és a kompótot így dunsztoljuk ki, 120 fokon 40 perc alatt. (légkeveréses sütőben 80 fokon, gázsütőben 1-es fokozaton).
Megjegyzés:Ahogy a gyömbérnél és a Nátrium – Benzoát-nál is írtam, a késhegynyi üvegenként vonatkozik. Tehát, mivel nekem 5 üveggel lett a dinnye, így 5 késhegynyi és 7 dl-es üvegre értendő ez a mennyiség.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!