6 tojás
1 üveg (400 gr) Narancsos sárgarépa lekvár
30 dkg durvára vágott dió
1 kávéskanál fahéj
10 evőkanál liszt átszitálva
1 csomag sütőpor
12 evőkanál cukor
1mag vaníliás cukor
csipet só
25 dkg mascarpone
2,5 dl tejszín
10 dkg porcukor
1/2 rúd vanília (vagy 1 evőkanál vanília aroma)
6 evőkanál Sárgabarack lekvár
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből pici sóval kemény habot verünk. a tojások sárgáját a cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a fahéjat. A lisztet összekeverjük a sütőporra és a dióval. A tojáshabhoz először a sárga masszát keverjük bele, majd a Narancsos sárgarépa lekvárt végül óvtosan forgassuk hozzá a diós lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük a masszát. Előmelegített sütőben először 180 fokon süssük 10 percig, majd 160 fokon kb. 30 perc alatt süssük készre (tűpróba)
A tejszínt kemény habbá verjük.A mascarponét habosra keverjük a kikapart vanília rúd belsejével (vagy aromával) és a porcukorral. Óvatosan forgassuk bele a tejszínt is.
A kihűlt tortalapot három részben elvágjuk, először baracklekvárral kenjük be a lapokat, majd ossziuk három részre a krémet és vonjuk be a lapokat, A torta tetejét, oldalát is. Szórjuk meg a maradék dióval az oldalát, és díszítsük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!