Kiprobaltam, nagyon finom, mutatos,unnepi sutemeny
első tészta:
30 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg vaj
1 csapott kanál kakaót
1 db tojás
1 késhegynyi szódabikarbóna
5 kanál tej
második tészta:
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
5 dkg vaj
krém:
2,5 dl tej
3 púpozott kanál rétesliszt
1 tojás
2 tasak vaníliáscukor
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 dl rum
10 dkg csokoládé
Két tésztát készítünk.
Az első tésztához 30 dkg lisztet, 10 dkg cukrot, 10 dkg vajat, 1 csapott kanál kakaót, 1 tojást, 1 késhegynyi szódabikarbónát és 5 kanál tejet összegyúrunk és egy tepsi hátán két lapot sütünk.
Én a lapokat a sütő hátulján is nyújtom ki.
Nem kell sokáig sütni, 10-12 perc 170 C fokon.
A másik tészta egy piskótatészta. 4 tojássárgáját 4 evőkanál cukorral habossá keverünk, majd a 4 tojásfehérje habját is óvatosan hozzáadjuk és 4 evőkanál lisztet. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük és kb.17 perc alatt megsütjük.
A sütőben hagyjuk 5 percig hűlni félig nyitott ajtónál. A krémhez 2,5 dl tejben 3 púpozott kanál réteslisztet simára keverünk, majd hozzáadunk 1 tojássárgáját és egy vagy két vaníliáscukrot, ezt is jól elkeverjük és sűrűre főzzük. Kihűtjük. Ezután egy egész vajat /25 dkg/ habosra keverünk 25 dkg porcukorral és apránként hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet. Mixerrel jól kikeverjük.
Egy nagy tálcára, deszkára vagy egy tepsibe helyezzük az első barna lapot és rummal jól meglocsoljuk, rákenjük a krém felét, majd erre jön a piskótalap, erre a krém másik fele és befedjük a másik barna lappal, amelyet szintén rummal locsolunk meg. 10 perc után készítünk egy csokoládémázat és leöntjük vele a süteményünket.
1 napra hűvös helyre tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak és másnap szeleteljük.
Igazi ínyencség!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!