Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hús ételek / paprikás, pörkölt » Savanyú káposztában húsgombócok

felvitel dátuma: 2014-12-07 22:06:23       mai nézettség: 1       nézettség: 1885
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

A hozzávalók

60 dkg savanyú  káposzta

2 fej vöröshagyma

10 dkg füstölt kolozsvári szalonna

1 dl étolaj

1 ek pirospaprika

50 dkg darált sertéshús

10 dkg  rizs

2 gerezd fokhagyma

1 tk őrölt köménymag és pirospaprika

2 db közepes méretű tojás

1 tk majoránna

2 babér levél

2 ek étolaj

2 csapott ek liszt

1 mokkáskanál pirospaprika

a tálaláshoz tejföl ízlés szerint

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

Az olajon megfuttatjuk a csíkokra vágott szalonnát, beledobjuk az apróra vagdalt hagymát és üvegesre pároljuk. Meghintjük 1-2 evőkanál pirospaprikával,majd a darálthúsból 10 dkg körülit is beletesszük .Amolyan pörkölt alapot csinálunk egy 20 perc alatt elő főzzük.Amikor puhult a hús , ráöntünk 1 liter vizet, beletesszük a savanyú káposztát, babért, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, majd elkezdjük forralni.

Közben a darált húst összekeverjük  10 dkg  mosott rizzsel, 2 gerezd apróra vágott fokhagymával,egy apróra vágott vöröshagymával , megfűszerezzük az őrölt köménymaggal és a pirospaprikával, kicsit megsózzuk, borsozzuk, és összegyúrjuk 2 tojással. Vizes kézzel kb. 3 cm átmérőjű kis gombócokat formálunk, és egyenként a forrásban lévő káposzta tetejére ültetjük a 15-20 db gombócot. Csak akkor mozgassuk a fazekat, amikor a tojástól már összeálltak a gombóckák. (Meg fognak nőni, ezért nagyobb fazekat használjunk, és ha kell, öntsünk fel egy kis vízzel.) Kb. 45 perc főzés után befűszerezzük a káposztát a babér levéllel és a majoránnával. Még főzzük 15 percig.Ezután a gombócokat óvatosan kiszedjük  majd  2 evőkanál olajon a liszttel világos rántást készítünk, pirospaprikát teszünk bele, felöntjük kevés hideg vízzel. Majd beletesszük a rántást, összekeverjük a káposzta levével, és 1-2 percig forraljuk. Ezután vissza rakjuk a gombóckákat és tálalhatjuk is .Tálaláskor tejfölt teszünk a tetejére .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.