Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Savanyúkáposzta,ahogy Én csinálom

felvitel dátuma: 2012-10-13 09:30:56       mai nézettség: 1       nézettség: 1950
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

1kg savanyúkáposzta

1kg dagadó,

1 marék rízs

1 fej hagyma

3 gerezd fokhagyma,

0,5 füstöl csülök

1db paradicsom,babérlevél

,bors,majoranna,örölt kömény ízlés szerint

1 púpozott evk,zsír,

2dl tejföl a tálaláshoz

A rántáshoz:

0.5dl olaj,1 evkanál liszt,1kkanál pirospaprika,2 gerezd fokhagyma.

Krumlisgombóc:

1kg burgonya ,

50dkg liszt,,pici olaj a kifött gombócokra,hogy ne ragadjanak össze.

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

 A füstölt csülköt előző este megfőztem,levét félretettem és fél kgot levágtam belőle a többit hideg vacsorához félretettem.

A húst felkockázom és a forró zsíradékban fehéredésig lesütöm,Hozzáadom a feldarabolt csülköt,a börkét,rászórom a felaprított hagymát és egy gerezd fokhagymát,átforgatom,megszórom pirospaprikával,borssal,majorannával,köménnyel,hozzáadok 1 db babérlevelet és felöntöm a füstöltlével,amit előző nap félretettem beleszórom a marék megmosott rízst beleaprítok 1db paradicsomot és lefedem,majd csendesen főzöm 2 órát,közben a lábast rázogatom.Mikor jól összeföttek az ízek,világos rántást készítek fél dl olaj,1 evkanál lisztből és összenyomom a megmaradt két gerezd fokhagymát és hozzáadom,megszórom mégegyszer kkanál pirospaprikával és a káposztát berántom vele.Összeforralom és tálalásnál adok hozzá tejfölt.

Krumplisgombóccal tálalom:

a burgonyát meghámozom,durván felkockázom  és hidegvízben,sóval felteszem fözni.Mikor megpuhult leszűröm,összenyomom és kihűtöm,majd hozzáadom a lisztet és sót és összegyúrom majd gombócokat formálok belőle és forró sós vízben kifőzöm.Nem kell sok idő,csak mig feljönnek a víz tetejére és kb még 3-4 perc forralás.Leszűröm,meglocsolom egy kis olajjal és tálalásnál a káposztához adom ,így a kenyér elhagyható!

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=8273

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.