1kg savanyúkáposzta
1kg dagadó,
1 marék rízs
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma,
0,5 füstöl csülök
1db paradicsom,babérlevél
só,bors,majoranna,örölt kömény ízlés szerint
1 púpozott evk,zsír,
2dl tejföl a tálaláshoz
A rántáshoz:
0.5dl olaj,1 evkanál liszt,1kkanál pirospaprika,2 gerezd fokhagyma.
Krumlisgombóc:
1kg burgonya ,
50dkg liszt,só,pici olaj a kifött gombócokra,hogy ne ragadjanak össze.
A füstölt csülköt előző este megfőztem,levét félretettem és fél kgot levágtam belőle a többit hideg vacsorához félretettem.
A húst felkockázom és a forró zsíradékban fehéredésig lesütöm,Hozzáadom a feldarabolt csülköt,a börkét,rászórom a felaprított hagymát és egy gerezd fokhagymát,átforgatom,megszórom pirospaprikával,borssal,majorannával,köménnyel,hozzáadok 1 db babérlevelet és felöntöm a füstöltlével,amit előző nap félretettem beleszórom a marék megmosott rízst beleaprítok 1db paradicsomot és lefedem,majd csendesen főzöm 2 órát,közben a lábast rázogatom.Mikor jól összeföttek az ízek,világos rántást készítek fél dl olaj,1 evkanál lisztből és összenyomom a megmaradt két gerezd fokhagymát és hozzáadom,megszórom mégegyszer kkanál pirospaprikával és a káposztát berántom vele.Összeforralom és tálalásnál adok hozzá tejfölt.
Krumplisgombóccal tálalom:
a burgonyát meghámozom,durván felkockázom és hidegvízben,sóval felteszem fözni.Mikor megpuhult leszűröm,összenyomom és kihűtöm,majd hozzáadom a lisztet és sót és összegyúrom majd gombócokat formálok belőle és forró sós vízben kifőzöm.Nem kell sok idő,csak mig feljönnek a víz tetejére és kb még 3-4 perc forralás.Leszűröm,meglocsolom egy kis olajjal és tálalásnál a káposztához adom ,így a kenyér elhagyható!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!