Nagyon finom, nagyszeruen elkészített étel. A szlovákok nemzeti eledele, bármikor eléjuk tehetnéd, megnyalnák mind a tíz ujjukat!
1 kg krumpli
50 dkg liszt
1 tojás
3 evőkanél olaj
50 dkg savanyúkáposzta
1 csipet só
6 evőkanál olaj
Ha a káposzta nagyon savanyú, akkor hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk és 6 evőkanál olajon , egy lábasban dinsztelni kezdjük.Ha túl hosszú szálas, akkor felvágjuk apróra.
A krumplit meghámozzuk és a nagy csillag reszelőn lereszeljük. Ha gyorsabban akarunk végezni a krumplival, csíkokra vágjuk és húsdarálón ledaráljuk. Ekkor egy kicsit darabosabb lesz a krumpli , de a megfőtt nokedliken ez nem észrevehető.
Ha kész a krumpli, hozzákeverjük az egy tojást, három kanál olajat és annyi lisztet, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk. Ezután vizes kanállal fővő sós vízbe szaggatjuk a galuskákat. Kb. 10 percig főzzük, majd a megdinsztelődött, esetleg megpirult káposztára szedjük a melegvízben leöbkített nokedliket.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!