1,5k oldalas
fél kg savanyúkáposzta
1kg burgonya,
só,bors,majoranna,örölt kömény,pirospaprika,1dl olaj,2 gerezd fokhagyma szétnyomva-ebből lesz a pác.
2- gerezd fokhagyma,1 nagy fej vöröshagyma,
3-4 evk.zsír,víz a főzéshez.
Az oldalast miután jól megmostuk a csontoknál feldaraboljuk és készítünk egy pácot,ami 1 dl olaj,só,bors,majoranna,kömény,fokhagyma és kevés vöröshagyma apróra vágva.Ezeket egy tálba összekeverjük és a húsokat ecsettel jól átkenjük és a tálba visszarakva, lefedve előző nap,betesszük a hűtőbe.Érlelődik!
Másnap egy lábasba vagy VOK-ba vizet teszünk és átemeljük bele a pácolt oldalasunkat és lefedve kb 40 percig főzzük.A tepsit kizsírozzuk,karikára vágjuk a hagymát és szétterítjük benne majd jön a kiáztatott és lecsepegtetett sav.káposzta,megszórjuk kevés pirospaprikával,fokhagyma szeletekkel,picit sózzuk és ráfektetjük a félig főzött oldalasunkat,meglocsoljuk a főzőlével,átkenjük zsirral a húsokat és lefóliázva be a sütőbe,180 fokon.Majd félidőben megforgatjuk a húsikat,kicsit átkeverjük alatta a káposztát,ha kell a fözőléből öntünk alá és rákarikázzuk az újburgonyát és visszatoljuk lefedve a sütőbe'15-20 perc múlva fólia le és 10 percet pirítjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!