Hozzávalók
5db tojás,
só,
csepp ecet,
cukor,
babérlevél,
1 tk pirospaprika
2 evk liszt a rántáshoz.
1 dl tejföl
Bakonyi krumpli gombóc
80dkg burgonya
50dkg liszt
2 tk só
1tk olaj
Készítünk egy egyszerű pirospaprikás rántást, teszünk bele babérlevelet és felengedjük a krumpi gombócok főzővizével, annyival, hogy se túl híg, se sűrű ne legyen. Felforraljuk. Ízlés szerint sóval, ecettel és cukorral ízesítettem. Végűl tejföllel habarjuk de el is hagyható Én 5 db felvert, sózott tojást csurgattam bele. Kb. 1-1,5 percig nem kevertem meg, mert így lesznek benne nagy tojásdarabok. Utána óvatosan átkevertem és lezártam a főzőlapot.
A Bakonyi krumpli gombóccal tálaltam ,ennek receptje
Én az anyukámtól ismert bakonyi módra készült nyers burgonyából készült krumli gombócot szoktam készíteni . A Burgonyát megpucolom és lereszelem lehetőleg elég gyorsan kell vele bánni hogy ne barnuljon meg ,majd beleteszem a sót és a lisztet hogy jól gyúrható tésztát kapjak ,Közben a vízet felteszem forralni egy fazékban ,ebbe is teszek sót és pici olajat .A Tésztából lisztes kézzel gombócokat formálok és ha felforrt a víz a lobogó forró vízben kifőzöm .Amikor a víz tetejére feljönnek a gombócok akkor jó .hideg vizes edénybe szoktam kiszedni és leöblíteni ,majd tálalható a finom sültekkel , pörkölttel .Most a tojásos étellel .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!