Hozzávalók:
80 dkg lisztbe teszek egy csipet sót, elmorzsolom 10 dkg margarinnal (szójamargarin). 3,5 dl langyos tejbe (mandulatej) 10 dkg p.cukrot dobok, meg 5 dkg élesztőt.
Ha felfutott ráöntöm a lisztre és alaposan kidolgozom, kettéveszem, az egyik felét tovább gyúrom 3 e.kanál tejben (mandulatej) simára kavart 2 e.kanál holland kakaóval. (Ennél a műveletnél készüljetek fel egy alapos másnapi izomlázra! ).1 órát hagyom kelni langyos helyen. Miután az élesztő megdolgozta a tésztát, mind a fehéret, mind a barnát 3 egyenlő részre osztom és kör alakúra kinyújtom, átmérője kb 30 centi legyen. Minden kinyújtott fehérlapra teszek egy barnát.és
darabonként 8 cikkre felosztom. A külső szélétől kezdve feltekerem kifli alakban, sütőpapíros tepsibe teszem és megkenem 1 tojás, 1 e.kanál tej (mandulatej) keverékével. Fél órát hagyom még a tepsiben püffeszkedni és előmelegített sütőben kb 30 perc alatt légkeveréssel megsütöttem.
Ezt a kiflireceptet neten találtam és az a különlegessége, hogy tejérzékenyek is fogyaszthatják, bár én hagyományos anyagokkal készítettem el. Zárójelben írom a tejhelyettesítőt.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!