De finom. Ezt is megcsinálom.
8 db vastagabb szelet karaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Az elősütéshez:
10 dkg liszt
2 dl étolaj
A raguhoz:
A megmaradt zsiradék
1 jó fej vörös hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál piros paprika
30 dkg galambica gomba
30 dkg vargánya gomba
30 dkg tuskó gomba
1 paprika
1 db paradicsom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A karaj szeleteket kissé kiklopfoltam, sóztam, borsoz
Mindkét oldalát lisztbe forgattam.
A serpenyőben felhevített olajban mindkét oldalát átsütöttem.
Papírtörlőre szedtem.
A megmaradt zsiradékon megdinszteltem a feldarabolt hagymákat.
Lehúztam a tűzről, rászórta 1 csapott evőkanál piros paprikát, öntöttem rá 1 dl vízet.
A gombáimat a fagyasztóból vettem ki, így felszeletelt állapotban volt.
Bele tettem a lábasba.
Lefedtem fedővel.
A gomba levet engedett,ekkor rátettem a hús szeleteket, ízesítettem, bor
Hozzá szeltem a paprikát és a paradicsomot is.
Fedő alatt többször kevergetve fél óra alatt puhára főztem a hússal együtt.
Köretnek galuskát készítettem mellé.
Tálalásnál a hús szeletekre tettem tejfölt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!