Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hús ételek / paprikás, pörkölt » Sertés tokány vidékiesen ,nokedlivel

felvitel dátuma: 2014-06-17 14:57:04       mai nézettség: 1       nézettség: 2371
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók: 80 deka sertés lapocka, 10 deka házi kolbász füstölt , 5 deka zsír, 12 deka hagyma, 2 deka ,1 teás kanál fekete bors,1 teáskanál piros őrölt paprika pehely (Toldi fűszer )1 teáskanál tárkony, 15 deka kész lecsó,de lehet 2-3 paprika 1-2 paradicsom belekarikázva . 3 dl tejföl, 3 deka liszt, 1 deka piros paprika.
 

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

A húst apró  csíkokra vágjuk és megmossuk.A felolvasztott zsírban az apróra  vágott kolbászt  kevés ideig pirítjuk, utána hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, ha üvegesre  pirult beletesszük a piros paprikát és a fűszereket elkeverjük, kevés vizet öntünk hozzá, és egy két percig főzzük.Beletesszük a húst, megsózzuk és lefedve pároljuk.Időnként megkeverjük és ha szükséges, kevés vizet öntünk utána.Mikor a hús puhulni kezd beletesszük a lecsót és puhára pároljuk.Hozzáöntjük a liszttel elkevert tejfölt és még forraljuk 3-4 percig.Ha a mártása túl sűrű kevés vízzel hígítjuk.Köretnek házi készítésű nokedlit tálaltam .

Nokedli

60 dkg liszt

3 db tojás

2 dl víz

1 teáskanál 

2  evk  olaj

 A  lisztbe beleütjük a tojásokat, beleöntjük a sót és a vizet és elkeverjük. Jó simára  kell keverni, szoktam mondani  akkor jó mikor  puffog a tészta  .


,A tészta sűrűsége olyan legyen, hogy a nokedli szaggatóra kiöntve ne vándoroljon le róla, legyen rugalmas, kb a nagyon sűrű palacsinta tésztára emlékeztessen.

Közben  egy nagyobb fazékban teszek forralni vízet  ,ebbe kávéskanál  sót és egy csepp olajat is rakok.

 

Ha jól elkevertem, kicsit félre szoktam tenni, hogy pihenjen, de akár rögtön is dolgozhatok vele.

A nokedli szaggatót a forrásban lévő vízzel teli edény tetejére teszem, és kiszaggatom a nokedlit. Ha egy adag kifőtt, megvárom, hogy a víz újra felforrjon, majd akkor kezdek neki a következő adaghoz. Ezt addig ismétlem, míg a tészta el nem fogy. Közben a kifőtt nokedlit mindig egy szűrő segítségével kiszedem a vízből ez fontos hogy hideg vízbe  egy mélyebb edénybe öntöm,majd leszűröm, kicsit meglocsolom olajjal, hogy ne tapadjon össze, majd lefedem.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.