Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hús ételek / paprikás, pörkölt » SERTÉSPÖRKÖLT

felvitel dátuma: 2013-02-16 22:02:22       mai nézettség: 1       nézettség: 1440
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

 

  • 800 g sertéscomb esetleg lapocka
  • 350 g vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1/2 hegyes erős paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 1,5 ek mangalica zsír
  • 1/2 ek 
  • 1 ek édesnemes pirospaprika
  • 1 tk csípős pirospaprika vagy erős paprikakrém
  • 1 tk őrölt kömény
  • frissen őrölt fekete bors
 
  •  
  • 1
  •  
  •  
Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

 

  1. A húst megmossuk, leszárítjuk, majd felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot, paprikákat felaprítjuk.
  2. A felhevített zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, félrehúzzuk, megszórjuk a kétféle fűszerpaprikával és 1 dl vízzel felöntjük, zsírjára pirítjuk.
  3. Ekkor rádobjuk a húst, fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikákat is.
  4. Lefedve kisebb lángon 30 percig pároljuk, ekkor hozzáadjuk az áttört fokhagymát, 20 perc alatt készre főzzük. Én mindig lyukkal ellátott üvegfedővel fedem le, így soha nem kell plusz folyadékkal felöntenem a pörköltet, saját levében párolom.
  5. Galuskával és savanyúsággal tálaljuk.
Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.