Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Utóétel / meleg recept ( tálaláskor ) » Sertéspörkölt bakonyi krumpli gombóccal

felvitel dátuma: 2018-04-13 21:45:28       mai nézettség: 1       nézettség: 3503
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

 

·         800 g  sertés lapocka

·         150 g  (1 nagyobb fej) vöröshagyma

·         kb. 10 ek étolaj

·         3 gerezd fokhagyma

·         4 tk pirospaprika

·         1 mk erős pirospaprika

·         1 mk őrölt kömény

·         kb. 1 tk i

 

Krumpli  gombóc

80 dkg burgonya

2 tk

40 dkg liszt

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

 

1.    A húst megtisztítjuk, az esetleges nagyon zsíros részeket levágjuk, és a húst kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra felvágjuk.

2.    Az olajat megforrósítjuk, és a hagymát üvegesre pirítjuk benne, majd levesszük a tűzről. Hozzátesszük a pirospaprikákat, kb. 1/2 dl vizet öntünk bele, és visszatesszük a tűzre.

3.    Azonnal beletesszük a húst, nagy lángon kavargatva pirítjuk, míg összeugranak, kissé megzsugorodnak a húskockák

4.    Közben beletesszük az apróra vágott fokhagymátnem nyomjuk át, felkockázzuk, így sokkal jobb íze van,megsózzuk, és megszórjuk az őrölt köménnyel is.

5.    Ha nagyon pirulna, apránként kis adag vízzel mindig felöntjük.

6.    Végül, amint szép egyforma állagúak a húskockák, felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy épp ellepje.

7.    Lefedjük, és kb. 45 perc alatt puhára főzzük.

8.    Tetszés szerint galuskával, tészával, főtt burgonyával, stb. kínáljuk.

 

Én az anyukámtól ismert  bakonyi módra készült  nyers burgonyából készült  krumli gombóccal szoktam készíteni.
A Burgonyát megpucolom  és leszerelem  lehetőleg elég gyorsan kell vele bánni hogy ne barnuljon meg  ,majd beleteszem  a sót és a lisztet  hogy jól gyúrható tésztát kapjak.
Közben a vízet felteszem forralni  egy fazékban ,ebbe is teszek sót  és pici olajat.
A Tésztából  lisztes kézzel  gombócokat formálok és ha felforrt a víz a lobogó forró vízben  kifőzöm.
Amikor a víz tetejére feljönnek a gombócok akkor jó  .hideg vizes edénybe szoktam kiszedni  és leöblíteni  ,majd tálalható a finom  pörkölttel .

                       ( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Huszár Gézáné 2016 július 18

Ezt kifogom próbálni, én azt hittem főzött krumpliból kell a gombócot készíteni. Ebbe nem is kell tojás?? Nagyon guszta!!!

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2016 augusztus 02

Nem bizony nem kell bele tojás

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.