A magalica zsíron az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a sót, a köménymagot, a felszeletelt zöldpaprikát és a paradicsomot.
Fedő alatt addig pároljuk, míg besűrűsödik és a hagyma szinte eltűnik. Félrehuzzuk, hozzáadjuk a piros fűszerpaprikát.
1,5 dl vízzel felengedjük, beletesszük a kockára vágott húsokat, lefedjük. A lángot a legalacsonyabb fokozatra állitjuk, s otthagyjuk. Egyedül is megfő kb 30-40 perc alatt.
Nokedlit én úgy szoktam készíteni, ahány főre, annyi tojásból -víz hozzáadása nélkül- csipet sóval, s annyi liszttel, hogy egy könnyen kezelhető, de nem folyékony masszát kapjak.
Most viszont a csillagászati árakkal küszködő tojások miatt ez a nokedli az alábbiakból készült.
2 db jó nagy (házi) tojást
csipet sót
2 dl vizzel összekevertem. Hozzáadtam annyi lisztet, hogy könnyen szaggatható nokedlit kapjak.
Forrásban lévő sós vízbe beleszaggattam. Amikor a nokedlik feljönnek a víz tetejére, már el is készült. Lehet leszűrni.