Hozzávalók: 60 dkg sertéscomb, 20 dkg kolozsvári szalonna, kevés olaj, 1 db gomba olyan 170 g 2 fej vöröshagyma, 6 cikk fokhagyma, őrölt tarkabors, örölt koriander, kevés őrölt chilli, só izlés szerint ( vigyázunk mert a szalonna is sós)
3 csapot TK őrölt pirospaprika, 0,5 dl száraz vörösbor, 1 EK liszt, + 2,5 dl tejföl, + 1,5 dl tej
Gauskához:4 db tojás, kevés só, 1 EK olaj, 35 - 40 dkg liszt
Elkészítése: a vöröshagymát,szalonnát,apró kockára vágjuk, a húst csikokra, A szalonnát kevés olajon megpirítottam majd rászórtam a hagymát fokhagymát és megfonnyasztottam. Hozzáadtam a húst fehéredésig kavartam.Majd a füszereket 1, 5 dl vizet, és fél dl bort és fedő alatt puhára pároltam.Amikor a hús mefőtt hozzáadtam az 1 db gombát leve nélkül. Végül kevés liszt, tejföl, tej keverékével besűritettem.
A galuska hozzávalókat összekevertem és sós vizbe kifőztem
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!