1,5kg sertéscomb,5evkanál zsír,sertéssült füszer,só,3-4dl viz,fokhagyma,fél fej vöröshagyma.A körethez 1,5kg burgonya,só,egy csokor petrezselyemzöld,két evkanál olaj. Toldifüszer termékek. www.toldifüszer.hu
A húst megmosom egészben hagyom és a füszerkeveréket egy kanál olajjal elkeverem és bekenem vele a húst.Állni hagyom 1 órát.Ezt előző nap is meg lehet csinálni,folpakba csomagolni éspihen egy éjszakát a hütőben./A bepácolt húst lábasba teszem ráőntöm a vizet,beledobom a vöröshagymát és 2-3 gerezd fokhagymát és fedő alatt 1 órát lassan párolom.Amikor puha leveszem a fedőt a vizet elpárologtatom és a húst kiemelem ,felszeletelem,a zsirt a lábasba teszem és felmelegítem,ráteszem a felszeletelt húsokat és fedő nélkül lassan lepiritom.Tálra szedem,szaftját leszűröm,egy kicsi vizzel beforralom és a húsokra öntöm.Ezt lehet tálaláskor is.A burgonyát meghámozom,kockázom,sósvizben megfőzöm és a felapritott petrezselymet olajon megfuttatom és a leszürt burgonyát hozzákeverem,ha kell megsózom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!