felvitel dátuma: 2014-05-30 16:57:30
mai nézettség: 1
nézettség: 1059
részletes recept
Hozzávalók 3 személyre:
1 pohar bulgur
8-10 db kozepes paradicsom
1 eros paprika ( izles szerint lehet kevesebb is,)
6 gerezd fokhagyma
6-7 ek olaj
So
4-5 szal koriander zold ( helyettesitheto petrezselyemmel)
1 zold kaliforniai paprika kozepes
6 tojas
Tetejere: petrezselyem
Előkészületi idő: 15 perc
Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
A burgult 4 dl vizben kislangon letakarva keszre fozzuk 20 perc alatt A vizet sozzuk meg 1 tk soval.. ( fozes kozben nem szukseges keverni,maradjon lefedve)
Elkeszitjuk a shakshukat: A paradicsomokra kessel x - et vagunk,leforrazzuk es megpucoljuk.Aprora vagjuk es a levevel eggyutt 1 talba teszem.A fokhagymakat megpucolom es apro kockara vagom es a paradicsomos talba teszem.Az eros paprikat vekony kariakra vagom,a kaliforniait vekony csikokra.Az olajat felforrositom es az osszevagott papriakat beleteszem es addig " piritom " mig az illatat nem erzem.Hozzaontom az aprora vagott paradicsomot a levevel es a fokhagyaval eggyutt.Sozom es kb 8-10 percig kozepes langon neha megkeverve fozom .Kozben aprora vagom a koriander zoldjet es szinten hozzakeverem.8-10 perc elteltevel kis melyedeseket csinalok es minden melyedesbe 1-1 nyers tojast utok.Fedovel lefedve addig fozom mig a tojas feherje megkemenyedik.Mikor a tojas beleutottuk ar ne keverjuk,mert szetfolyhat a tojas.Mikor megfott aprora vagott petrezselyemmel megszorjuk es a fott burgullal talaljuk
Szakács: evi
Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!